TERKINI 2017 CHANNELS IPTV

Apa IPTV

 



APA ITU ANDROID BOX ATAU IPTV
Android Box adalah sejenis alatan elektronik yang menggunakan applikasi ANDROID JELLY BEAN 4.2.2. atau ANDROID KIT KAT 4.4.2 Dalam erti kata lain Android Box boleh digunakan untuk 'download' segala 'apps' yang ada dalam 'PLAY STORE'. Jadi, anda boleh gunakan TV anda untuk dijadikan android device.

Selain itu, Android Box juga boleh dijadikan TV dengan kaedah Internet Protocol TV atau dikenali sebagai IPTV. 

Android Box menyediakan FULL CHANNEL @stro SD / @stro HD/ @stro FIRST/ @stro BEST dan beberapa channel luar termasuk Sony HDTV, beberapa siaran TV Indonesia dan lain-lain.




APAKAH KEPERLUAN UNTUK MENGGUNAKAN ANDROID BOX
1. Internet 
2. TV (yang terbaik adalah yang mempunyai HDMI)
3. Elektrik

BAGAIMANA ANDROID BOX MENJADI 'ANDROID DEVICE'
Semua 'apps' yang ada di dalam 'playstore' boleh di 'download' dan digunakan. Video di bawah ini menunjukkan penggunaan Android Box dengan TV plasma sebagai 'android device'.  

BERAPAKAH KELAJUAN INTERNET YANG DIPERLUKAN
Kelajuan internet yang diperlukan adalah 2 mbps ke atas

Namunbegitu, anda masih mampu menikmati android tv ini walaupun kelajuan internet di rumah anda adalah bawah daripada itu. Tetapi, ianya tidak secantik internet yang berkelajuan 2 mbps ke atas. (namun, ia masih berbaloi berbanding daripada membayar bil @stro yang semakin hari bertambah)

Berikut adalah senarai perkhidmatan produk-produk TELCO yang sesuai: (sila klik untuk ke lawan web yg yang telah di 'link'.
1. UNIFI 
2. STREAMYX 
3. CELCOM UNLIMITED 
4. MAXIS HOME FIBRE
5. ABNxcess
6. YES 

BAGAIMANAKAH ANDROID BOX BERFUNGSI
Gambarajah di bawah menunjukkan dengan mudah bagaimana Android Box ini berfungsi.


APAKAH CHANNEL YANG BOLEH DITONTON MENGGUNAKAN ANDROID BOX
1. Semua SD Channel @stro (lebih 170 channel termasuk siaran percuma seperti TV1,TV2,TV3, NTV7, 8TV dll).
2. 48 channel HD @stro dan lain-lain.
3. Siaran @stro First
4. Siaran @stro Best
5. Channel Indonesia dll
6. Channel Singapura, Taiwan, Japan, Korea, India dll
7. 19 channel Sukan
8. 9 Channel kartun
9. VOD (semua movie yang pernah ditayangkan di @stro First, @strobest, konsert dll dikumpulkan di dalam VOD.


APAKAH KELEBIHAN-KELEBIHAN LAIN PENGGUNAAN ANDROID BOX
1. Jadikan tv anda SMART TV BOLEH,FB,WHATSAPP,GAME,GMAIL,EMAIL,Semua app playstore boleh install.
2. Boleh guna mouse+keyboard.
3. Channel ada 170++
4. Tiade gangguan CUACA.
5. WIFI connection tersedia (boleh trus connect guna wifi).
6. Tak perlu piring @stro PUN.
7. Pemasangan mudah SANGAT!!!






APAKAH BEZA DIANTARA ANDROID BOX DAN SKYBOX / OPEN BOX
1. Skybox / Openboxer
Ia memerlukan para-bola atau piring satelit. Dalam konteks negara kita, ia memerlukan 'Piring @stro untuk menonton tv. Selalu terganggu kerana cuaca sebagaimana @stro. 
Selalu berhadapan dengan masalah 'scrambled' iaitu keadaan dimana channel yang ditonton jadi beku atau 'hanged'. Skybox pernah 'scrambled' pada bulan puasa tahun 2013 sehingga hampir 3-4 bulan. Ia juga tidak ada channel HD.



2. IPTV box (IPTV=Internet Protocol TV)
Ia adalah jenis android box. Menggunakan applikasi internet sepenuhnya. Tidak perlu piring @stro atau piring satelit lain. Tidak ada masalah 'scrambled'. Boleh menggunakan TV untuk dijadikan 'android device'. Boleh digunakan untuk media sosial seperti FB, twitter dll. Boleh juga digunakan untuk tujuan 'Google' dan seumpama dengannya. Mempunyai 48 channel HD.


CARA MUDAH MEMASANG ANDROID BOX (INSTALLATION)




PEKEJ HARGA
1. Andoid Box device (hubungi atau whatsapp 0187944417 untuk dapatkan TAWARAN TERKINI)
2. Pilih pakej yang sesuai (RM40 sebulan)

Sekiranya anda pilih Pakej 12 Bulan ini anda tidak perlu membayar apa-apa lagi sehingga habis 365 hari.

Sekiranya anda memilih untuk membayar secara bulanan, maka langganannya adalah sebanyak RM40 harus dibayar setiap bulan. Apabila genap 30 hari, ia akan secara otomatik menamatkan langganan sekiranya anda tidak membuat pembayaran. Begitu juga dengan pakej-pakej lain.




PENGHANTARAN
Kami juga menawarkan khidmat penghantaran. Kos penghantaran adalah seperti berikut:
1. RM10 Semenanjung Malaysia
2. RM20 Sabah/ Sarawak (ia bergantung kepada lokasi-nego)

Selepas membuat pembayara dan pengesahan pembayaran, barang akan dihantar terus. Kebiasaannya barang akan dihantar setiap jam 3-4 petang setiap hari. Barang dijangka sampai diantara 12-48 jam. Ia bergantung kepada masa pembayaran dan penghantaran di 'currier service'.

Penghantaran menggunakan
1.GDex

2. Pos Laju

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat ke akaun 

                       Maybank 1621 0682 1601 atas nama Suhaily Naamat

Selepas membuat pembayaran sila kemukakan bukti pembayaran dengan whatsapp atau sms ke 0187944417.

Sila klik untuk menonton VIDEO ANDROID UNBOXING



Hubungi / sms / whatsapp 0187944417









 


22 comments:

  1. Kdg2 channel kat Live tu problem..tak stabil bro..tension jadinya.

    ReplyDelete
  2. berapa kena bayar utk Andriod box tu?

    ReplyDelete
  3. live sports camne? champion league, motoGP etc..

    ReplyDelete
  4. Pakej 1tahun subscribe + android box berapa?
    Tlong whazap 0173858834 - addy

    ReplyDelete
  5. Iptv ni milik syarikat apa?
    Macam di awang2an je.

    ReplyDelete
  6. Sudah guna...sgt2 best...berbaloi baloi...anak2 buka youtube dr iptv je..

    ReplyDelete
  7. bang tolong bagi tips untuk yg dok obersea. kempunan nak tengok TV malaysia. Bayaran, pastu spec device yg ok untuk install myiptv.apk

    ReplyDelete
  8. Bulanan RM 40, tp quota internet kena Ada at least 50GB atau unlimited.
    Klo langgan YES unlimited RM 129/month. So total RM 169/month.
    Tang mana murahnya pun xtau la...minta pencerahan skit...

    Klo Korang pakai Celcom platinum 18GB pun xbole layan la jwbnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah nye tang... RM169 tu... awak boleh surf internet sekali dari laptop @ H.phone unlimited.... kalau langgan astro jer... RM1xx ... awak boleh tgk astro jer... internet awak still kene bayar RM129 tu.....

      Delete
  9. Hye iptv malaysia, saya ada masalah sikit, saya pelangan baru, tapi bila saya buka myiptv dia keluar "myiptv isn't responding" then ada box "wait" & "ok" ... boleh bantu saya selesaikan masalah ini?

    ReplyDelete
  10. Hye iptv malaysia, saya ada masalah sikit, saya pelangan baru, tapi bila saya buka myiptv dia keluar "myiptv isn't responding" then ada box "wait" & "ok" ... boleh bantu saya selesaikan masalah ini?

    ReplyDelete
  11. baguslah myiptv,boleh langgan terbaiklah ZACK FISIO...

    ReplyDelete
  12. baguslah myiptv,boleh langgan terbaiklah ZACK FISIO...

    ReplyDelete
  13. bro i sudah beli android box....... kalau nak langgan package my iptv utk setahun.... berapa dan bagaimana?

    ReplyDelete
  14. Kalau langgan iptv dlm smart tv boleh ke tuan?

    ReplyDelete
  15. Hye Myiptv... saya ada masalah teknikal .. warranty masih on lagi.. saya dah whatsapp tentang masalah ini, tapi tiada reply... boleh tolong selesaikan dengan segera .

    ReplyDelete
  16. Masalah saya, setiap kali saya buka app myiptv dia keluar notification "Myiptv isn't responding" dah banyak kali on off, uninstall dan reinstall myiptv masih lagi x boleh buka. Saya dah pm di wasap, lepas beberapa kali berbual utk menyelesaikannya, sampai satu tahap text saya tidak di reply, sedangkan saya tengok masih online lagi... tolong jangan ignore pelangan anda...

    ReplyDelete
  17. kuat makan kuota tak.. pasal sy pakai broadband jer

    ReplyDelete