Breaking

HaoHD

Apa Itu HDTV?


HDTV merupakan salah satu applikasi yang terdapat di dalam android box yang disediakan oleh IPTV Malaysia. Ia merupakan salah satu applikasi yang membolehkan kita menonton TV channel secara online di kaca TV. 

Di dalam HDTV terdapat beratus-ratus channel dari dalam negara dan luar negara. 

Cara untuk menonton HDTV ini sama juga keperluannya seperti menggunakan MyIPTV. Kita memerlukan internet 4mbps dan keatas. Ia memerlukan rangkaian internet yang stabil agar dapat mengurangkan gangguan ketika menonton.

Dengan melanggan HDTV kita juga dapat menonton movie-movie terkini, channel sukan, kartun dan chanel-chanel lain yang sesuai untuk ditonton seisi keluarga. 

HDTV mula diperkenalkan selepas applikasi MYIPTV berada di pasaran.

Sejarah awal penghasilan HDTV adalah sebagai opsyen ataupun pilihan ke 2 untuk pengguna-pengguna MYIPTV yang menghadapi masalah ketidakstabilan internet.

Pada tahun 2015, banyak kawasan-kawasan yang mempunyai kepadatan penduduk yang tinggi disamping penggunaan internet yang melampaui had maksimum menyebabkan siaran MYIPTV tidak dapat ditonton dengan baik.

Ini kerana kualiti dan resolusi MYIPTV ketika itu memerlukan kelajuan internet dan kestabilan yang baik.

Oleh itu, customer-customer kami ini memerlukan solusi lain.

Lantas satu applikasi baru dibina pada pertengahan tahun 2015 dan terhasil lah HDTV.


Jadi, HDTV membantu pelanggan untuk menikmati beratus chanels termasuk semua chanel-channel yg ada di Malaysia dengan harga yang sangat minimum.

Ini adalah interface pada awal pembikinan HDTV dahulu.

Ini pula contoh setelah channels dipilih. Segala detail tentang channels dan source nya turut kelihatan.

Ini pula contoh apabila info channels dihilangkan. Dan memang kelihatan channels HDTV setikit rendah kualiti pixel nya berbanding MYIPTV.


SENARAI CHANNELS YANG ADA SEMASA ZAMAN HDTV

Berikut adalah senarai channels yang ada ketika itu.


Ketika itu, selalunya pihak IPTV MALAYSIA akan memberikan cadangan HDTV ini digunakan oleh pelanggan yang menghadapi masalah internet khususnya mereka-mereka yang tinggal di kawasan flat, PPRT serta mereka yang tinggal di kawasan pendalaman.

Gambar dam kualitinya agak rendah. Tetapi bukanlah sampai tak syok nak tonton TV.

Kenapa kualitinya rendah?
Kami terpaksa merendahkan kualiti dengan harapan agar ianya dapat di stream kan apabila menggunakan internet yang rendah dan tidak stabil.Kualiti HDTV Di PertingkatkanHDTV adalah salah satu medium untuk menonton pelbagai channel di TV sama seperti MyIptv. Keperluannya sama seperti MyIptv iaitu menggunakan internet dan memerlukan TV yang mempunyai HDMI port. Namun kini HDTV quality telah dipertingkatkan dan telah diberi wajah baru.

HDTV quality

Penjenamaan 

Nama HDTV juga telah di beri nafas baru iaitu HAOHD. Logo yang dulunya berwarna biru kini telah ditukar warna oren. Ini untuk menunjukkan imej yang baru berserta  dengan HDTV qualityyang baru.

Channel 

Hdtv quality channel juga mempunyai 2++ channel berbanding dengan HDTV yang lama iaitu hanya ada 1++ sahaja. Selain itu channel-channel movie, sukan, katun, dokumentari juga telah diperbanyakkan di dalam pakej HDTV baru ini.

hdtv quality

hdtv quality
VOD
VOD channel juga telah di masukkan ke dalam HDTV ini yang mana dahulunya VOD ini tidak wujud di dalam HDTV pakej. VOD channel ini ialah channel-channel movie dari @stro first, best, AOD dan pelbagai lagi. Anda bolehlah menonton movie ini bila-bila masa sahaja.

Gambar

HDTV quality gambar juga telah dipertingkatkan. Dahulunya HDTV gambar agak rendah qualitynya  berbanding sekarang ini quality gambarnya telah dipertingkatkan. 

Terdapat pelbagai kelebihan menggunakan HDTV ini. Anda boleh merasai dengan mendapatkan dekoder dari IPTV Malaysia. HDTV quality yang terbaru ini telah kami sediakan. Anda hanya perlu plug and play sahaja. Senarai Channels Hao HD Januari 2018

IPTV Malaysia ingin berkongsi dengan saudara/i pembaca tentang senarai channels Hao HD yang ada.

Okaylah, admin tidak mahu bercerita panjang lagi dan inilah senarai channels Hao HD atau dulunya dikenali sebagai HDTV. 


Senarai Movies Yang Ada Dalam VOD
Movies di dalam VOD HaoHD lebih banyak dan lebih baru berbanding dengan Myiptv. Cara Install HDTV atau HAOHD TV


Rentetaan dari kami memaparkan hdtv channel list yang ada di HaoHd, ramai yang bertanya kepada admin bagaimana cara untuk memuatnaik HAOHD ini di dalam android

Berikut adalah cara untuk memuatnaik HAOHD agar anda dapat menonton hdtv channel.

 1. Klik Google Chrome


 2. Cari iptvmalaysia atau boleh klik www.iptvmalaysia.com

Contoh skrin Iptv Malaysia

 3. Klik HaoHD ( link yang pertama)

 4. Klik "Download"- Butang hijau

 5. Klik 'OK' di notifikasi tersebut. Notifikasi ini mungkin tidak sama bergantung pada box yang anda guna.

 6. Kembali kepada home dan klik 'FileBrowser'

 7. Klik pada Local disk

 8. Pilih folder 'Download'


 9. Pilih file 'haoHD-v17.apk'

 10. Klik INSTALL

Install in progress


 11. Klik 'Open'
 12. Klik 'OK'


13. Boleh masukkan user dan password. User dan password akan diberi oleh admin.

User dan password hanya boleh digunakan untuk satu device sahaja untuk 1 kali log in. Sekiranya anda memasukkan pada device yang lain, sudah pasti anda tidak dapat log in pada device yang kedua.

Memang rugi jika anda tidak dapat menonton Hdtv channel yang terbaru ini.

Pada mereka yang mendapatkan box dari kami, tidak perlu risau. Pihak Iptv Malaysia telah siap sediakan untuk and menonton hdtv channel ini. Hanya plug and play sahaja.

14. Buat Pembayaran RM40 untuk trial 31 hari di akaun seperti di bawah ini : 15. Snap bukti pembayaran dan terus Whatsapp kami dengan klik gambar di bawah ini: