Breaking

Sunday, May 10, 2020

9 Step Mudah Install Apps MYIPTV4K version 1.71 (TERKINI)

Bermula 8 Mei 2020, applikasi MYIPTV4K telah mengemaskinikan applikasi tersebut untuk mengatasi pelbagai masalah yang dihadapi semasa versi sebelumnya iaitu 1.68.


Sebelum ini, applikasi tersebut akan mengeluarkan popup update secara otomatik. Namun, semenjak 10 Mei 2020 applikasi ini tidak lagi mengeluarkan popup secara otomatis. Sebaliknya, pelanggan-pelanggan MYIPTV4K perlu melakukan secara manual.

Popup Otomatik (pelanggan hanya perlu klik UPGRADE sahaja)
Jadi, sekiranya anda tidak menemui popup seperti di atas atau telepas popup tersebut, pelanggan-pelanggan perlu downlod daripada website terus ke android box masing-masing dan kemudiannya anda perlu pula untuk install nya sendiri.

Sekiranya, anda tidak update version terkini ini anda akan menghadapi masalah tidak boleh menonton MYIPTV4K. Apabila pelanggan klik appplikasi MYIPTV4K sahaja ia akan mengeluarkan notis gambar kucing.

Notis Masalah MYIPTV4K

Jadi, sebagai pelanggan anda hanya perlu untuk delete applikasi lama itu dan download serta install applikasi MYIPTV4K version 1.71 yang terkini.

Yang penting anda mesti mencatatkan username dan password anda. Ini kerana selepas install applikasi MYIPTV4K yang baharu ini anda diminta untuk memasukkan username dan password lama untuk anda menyambung langganan sebelum ini.

Sekiranya anda tidak terlupa password lama, maka langganan lama itu akan terbiar dan ia tidak dapat disambung semula ke applikasi baru. Kemudian, anda perlu untuk membuat username dan password baru serta perlu membeli langganan baru.

Berikut adalah cara mudah bagaimana hendak Download dan Install applikasi MYIPTV4K Version 1.71 (terkini setakat ini).

Step 1: Layari www.iptvmalaysia.com melalui Internet Explorer atau Google daripada android box atau android fon anda.


Step 2: Klik link LATEST Myiptv4k v1.71 di bahagian DOWNLOAD APK (di sebelah kanan website)


Step 3: Klik Download dan tunggu sehingga selesai download.


Step 4 : Sila keluar daripada internet explorer atau google. Dan sila klik File Explorer atau Appsinstaller.
Kalau box anda ada applikasi Appsinsaller boleh gunakan. Jika tidak ada klik File Explorer.

Step 5 : Klik Folder Download dan klik Local Disc sebab segala file yang anda download atau muat turun akan di masukkan ke dalam folder ini.


Step 6: Klik APK yang anda install tadi iaitu file dengan nama "V1.71.apk"


Step 7 : Klik Install
Ini contoh notis kalau menggunakan android fon. Jika menggunakan android box juga notis yang sama. Cuma ia dalam format landscape.


Step 8 : Klik Open dan masukkan Username dan Password yang anda gunakan sebelum ini.

Step 9 : Nah anda sudah boleh menonton dengan gembiranya. Sila hubungi 01128004545 sekiranya anda masih berhadapatan dengan masalah.