TERKINI 2017 CHANNELS IPTV

Tuesday, January 16, 2018

HDTV 2018 : PENJENAMAAN SEMULA (Part 1)

Apa Itu HDTV

HDTV merupakan salah satu applikasi yang terdapat di dalam android box yang disediakan oleh IPTV Malaysia. Ia merupakan salah satu applikasi yang membolehkan kita menonton TV channel secara online di kaca TV. 

Di dalam HDTV terdapat beratus-ratus channel dari dalam negara dan luar negara. 

Cara untuk menonton HDTV ini sama juga keperluannya seperti menggunakan MyIPTV. Kita memerlukan internet 4mbps dan keatas. Ia memerlukan rangkaian internet yang stabil agar dapat mengurangkan ....................(bersambung)
........... (bersambung) gangguan ketika menonton.

Dengan melanggan HDTV kita juga dapat menonton movie-movie terkini, channel sukan, kartun dan chanel-chanel lain yang sesuai untuk ditonton seisi keluarga. 

HDTV mula diperkenalkan selepas applikasi MYIPTV berada di pasaran.

Sejarah awal penghasilan HDTV adalah sebagai opsyen ataupun pilihan ke 2 untuk pengguna-pengguna MYIPTV yang menghadapi masalah ketidakstabilan internet.

Pada tahun 2015, banyak kawasan-kawasan yang mempunyai kepadatan penduduk yang tinggi disamping penggunaan internet yang melampaui had maksimum menyebabkan siaran MYIPTV tidak dapat ditonton dengan baik.

Ini kerana kualiti dan resolusi MYIPTV ketika itu memerlukan kelajuan internet dan kestabilan yang baik.

Oleh itu, customer-customer kami ini memerlukan solusi lain.

Lantas satu applikasi baru dibina pada pertengahan tahun 2015 dan terhasil lah HDTV.


Jadi, HDTV membantu pelanggan untuk menikmati beratus chanels termasuk semua chanel-channel yg ada di Malaysia dengan harga yang sangat minimum.

Ini adalah interface pada awal pembikinan HDTV dahulu.

Ini pula contoh setelah channels dipilih. Segala detail tentang channels dan source nya turut kelihatan.

Ini pula contoh apabila info channels dihilangkan. Dan memang kelihatan channels HDTV setikit rendah kualiti pixel nya berbanding MYIPTV.


SENARAI CHANNELS YANG ADA SEMASA ZAMAN HDTV

Berikut adalah senarai channels yang ada ketika itu.


Ketika itu, selalunya pihak IPTV MALAYSIA akan memberikan cadangan HDTV ini digunakan oleh pelanggan yang menghadapi masalah internet khususnya mereka-mereka yang tinggal di kawasan flat, PPRT serta mereka yang tinggal di kawasan pendalaman.

Gambar dam kualitinya agak rendah. Tetapi bukanlah sampai tak syok nak tonton TV.

Kenapa kualitinya rendah?
Kami terpaksa merendahkan kualiti dengan harapan agar ianya dapat di stream kan apabila menggunakan internet yang rendah dan tidak stabil.


MACAM MANA NAK DOWNLOAD ATAU MUAT TURUN HDTV??

Klik link di bawah ni:

http://www.iptvmalaysia.com/2017/04/cara-install-app-hdtv-baru.html



Hao HD

Apakah Hao HD???


Pastikan esok anda bersama kami lagi.....








No comments:

Post a Comment