Breaking

Sunday, August 9, 2020

12:52 AM

Soal Jawap MyIptv4k

 


Android Box adalah sejenis decoder yang menggunakan applikasi Android (seperti Jelly Bean) untuk membolehkan anda download segala apps yang ada dalam Play Store anda. Jadi, anda boleh menggunakan TV anda sebagai satu Android device. 
Apa yang anda boleh mendapat dengan Android TV Box?
Dengan Android TV Box, TV anda akan menjadi satu alat yang berkuasa, dengan banyak applikasi dan fungsi! Lihat di bawah:
Adakah saya perlu piring satelit untuk Android TV Box?

Tidak, anda tidak perlu piring satelit.

Android TV Box bergantung semata-mata kepada sambungan internet anda untuk menerima kandungan yang distrim ke TV anda menggunakan sistem yang dipanggil IPTV (internet televisyen protokol).
Inilah sebabnya mengapa anda tidak perlu membayar langganan bulanan.

Bolehkah saya menerima saluran TV dari negara-negara lain?


Ya, anda boleh menerima saluran TV dari negara-negara Eropah, Amerika, China, Russia, negara-negara Timur Tengah, Korea, Jepun, Australia dan banyak lagi. Terdapat beratus-ratus saluran yang anda boleh menonton di TV anda apabila ia dihubungkan ke Android TV Box.
Anda boleh menonton drama, komedi, muzik, perniagaan, sukan, dan lain-lain - sepanjang hari, setiap hari, untuk sepanjang hidup anda - dengan PERCUMA!

Bolehkah saya juga menonton filem secara PERCUMA?

Ya, anda boleh menonton lebih dari 2,000 filem! Tidak perlu membeli DVD!
Apa lagi yang boleh saya lakukan dengan Android TV Box?
Selain daripada menonton rancangan TV dan filem, anda juga boleh menggunakan Android TV Box untuk melayari internet, melayari laman rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram, menonton filem YouTube, bermain internet game dan lain-lain lagi. Serupa denagan komputer.

Adakah ia sah?

Android TV Box kami adalah asal dari kilang. Ia tidak diubah suai untuk “mencuri” saluran.
Bolehkan cuaca buruk menjejaskan kualiti?
Tidak. Ia tidak menggunakan piring satelit. Oleh itu, cuaca buruk tidak akan mengganggu kualiti streaming.

Bolehkah Android TV Box bersambung melalui WiFi?

Ya. Ia boleh mengesan sambungan WiFi secara automatik.
Saya mempunyai TV lama yang tidak mempunyai port HDMI.

Bolehkah saya menggunakan kabel AV?

Ya, Android TV Box datang dengan pelabuhan untuk kabel AV.
Adakah saya masih perlu membayar yuran bulanan selepas saya membeli Android TV Box?
Tak payah. Anda hanya perlu membeli Android TV Box. Itu sahaja.

Adakah mudah untuk dipasang?

Ya, Android TV Box anda siap diprapasang dengan semua yang anda perlukan.
Jadi apa yang anda perlu lakukan adalah untuk:
1) Pasang power cord
2) Sambungkan kabel internet anda ke port Ethernet (jika anda menggunakan internet berwayar). Jika anda menggunakan WiFi, tak perlu membuat apa-apa. Ia akan mengesan secara automatik.
3) Sambungkan kabel HDMI / AV ke TV anda.
4) Hidupkan switch dan terus boles guns.

Adakah Android TV Box berat?

Android TV Box adalah sangat ringan (500 gm) dan tidak terlalu makan ruang untuk meletakkannya. Anda boleh membawanya ke mana-mana sahaja dengan senang.

Apakah yang perlu saya ada?

Anda hanya perlu mempunyai sambungan Internet, TV dan elektrik. Itu sahaja.

Berapakah kelajuan Internet diperlukan?

Kelajuan internet yang diperlukan adalah sekurang-kurangnya 4 Mbps.
4 Mbps ke atas adalah paling sesuai.
tetapi kualiti streaming tak secantik internet yang berkelajuan 4 Mbps.
Perkhidmatan Telco yang mana paling sesuai untuk Android TV Box?
Unifi, Streamyx, Celcom Unlimited, Maxis Home Fibre.


Saturday, August 8, 2020

12:47 AM

Beza Haohd dan MyIptv4k

 

 Haohd dan MyIptv Iptv Malaysia perbezaannya

HaoHd

MyIptv4K
                                      
Iptv Malaysia menyediakan perkhidmatan langganan MyIptv dan Haohd. Ramai customer tertanya-tanya apakah perbezaan antara kedua-duanya ini.

Secara rambangnya 2 applikasi ini nampak serupa dan mempunyai fungsi yang sama. Tujuan kedua-dua aplikasi ini ialah untuk kita menonton pelbagai channel secara online. Jumlah channellnya juga lebih kurang sama. Kedua-dua applikasi ini menyediakan saluran live dan vod. 

Antara perbezaan Haohd dan Myiptv dari Iptv Malaysia ini ialah 

Cara Log in

  • Cara log in Haohd dan MyIptv adalah sama ialah dengan cara menggunakan user name dan password. Haohd perlu masukkan hanya sekali untuk setiap langganan. seterusnya anda tidak perlu memasukkan password dan username sehingga tamat tempoh langganan
  • Manakala untuk MyIptv,  username dan passwordnye boleh dimasukkan beberapa kali sepanjang tempoh langganan. . 

Cara Menukar Channel

 

  • Cara menukar channel bagi haohd ialah menekan button ok dan akan terpapar list di sebelah kiri skrin. 
    Iptv Malaysia
  • Bagi MyIptv pula ia boleh ditukar secara sama seperti haohd atau boleh memilih ikon-ikon berdasarkan channel-channel yang tertera
    Iptv Malaysia


 VOD

  • Antara kelebihan Haohd ialah VOD seksyennya lebih banyak berbanding MyIptv. Tambahan TV seriesnya lebih banyak berbanding MyIptv. Movie-movie juga lebih banyak berbanding di MyIptv
myiptv4k

Haohd- Iptv Malaysia

Ini adalah antara perbezaan MyIptv dan Haohd yang terdapat di Iptv Malaysia. kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri. Anda boleh memilih mana yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan MyIptv atau Haohd, anda boleh menghubungi kami seperti nombor di bawah.


Thursday, August 6, 2020

1:47 AM

Siaran HBO



HBO (Home Box Office) adalah stesen televisyen Amerika Syarikat yang dimiliki oleh Time Warner. Programnya ditayangkan 24 jam sehari kepada lebih dari 40 juta pelanggan tanpa iklan. Selain itu berbagai produknya juga dipasarkan ke lebih dari 150 negara.


Pada 1965, Charles Dolan mendapat ejen untuk mendirikan sistem televisyen berkabel di Manhattan. Sistem ini dinamai Sterling Manhattan Cable dan dengan sokongan Time Life, Inc. menukar Green Channel yang kemudian diubah namanya menjadi Home Box Office pada 8 November 1972. Tayangan perdana HBO adalah pertandingan langsung antara New York Rangers dan Vancouver Canucks, dilanjutkan dengan filem Sometimes a Great Notion.

Pada 28 Disember 1981, HBO mulai menayangkan televisyen acara 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Pada 1983, HBO mulai mencipta filem sendiri dengan The Terry Fox Story. Saat ini berbagai filem seri produksi HBO ditayangkan oleh stesen televisyen bukan berkabel di luar AS, misalnya Sex and the CityThe Sopranos, dan Six Feet Under.

Wednesday, July 15, 2020

5:09 PM

Tonton MyIptv Di Handphone


APPS MYIPTV4K UTK TONTON BERATUS CHANNELS TV DI HP


.
Tadi, ramai kengkawan abam tanya apps apa yg abam guna utk tonton tv kat hp tu.
.
Ha ni apps nya.
.
Apps MYIPTV4K.
.
Mcm mana nk subscribe?
.
Senang je install apps melalui website ni www.iptvmalaysia.com
.
Lps masuk ke website ni, donlod apps MYIPTV4K.
.
Kemudian, cari file tu dlm fon anda klik dan install.








Lepas install apps ni, anda kena klik link wasap ni wasap.my/601128004545/myiptv4khp
.
Tunggu respon drpd admin.
.
Dan kemudian bole dah tonton myiptv4k secara live tanpa terganggu.
.
.
Abam dh guna apps ni sejak 2015 dik.
.
Mmg berbaloi.
.
Beratus channels dapat.
.
#iptvmalaysia

Tuesday, July 14, 2020

5:23 PM

Haohd Dan MyIptv4k



 Haohd dan MyIptv Iptv Malaysia perbezaannya

HaoHd

MyIptv4K
                                      
Iptv Malaysia menyediakan perkhidmatan langganan MyIptv dan Haohd. Ramai customer tertanya-tanya apakah perbezaan antara kedua-duanya ini.

Secara rambangnya 2 applikasi ini nampak serupa dan mempunyai fungsi yang sama. Tujuan kedua-dua aplikasi ini ialah untuk kita menonton pelbagai channel secara online. Jumlah channellnya juga lebih kurang sama. Kedua-dua applikasi ini menyediakan saluran live dan vod. 

Antara perbezaan Haohd dan Myiptv dari Iptv Malaysia ini ialah 

Cara Log in

  • Cara log in Haohd dan MyIptv adalah sama ialah dengan cara menggunakan user name dan password. Haohd perlu masukkan hanya sekali untuk setiap langganan. seterusnya anda tidak perlu memasukkan password dan username sehingga tamat tempoh langganan
  • Manakala untuk MyIptv,  username dan passwordnye boleh dimasukkan beberapa kali sepanjang tempoh langganan. . 

Cara Menukar Channel

 

  • Cara menukar channel bagi haohd ialah menekan button ok dan akan terpapar list di sebelah kiri skrin. 
    Iptv Malaysia
  • Bagi MyIptv pula ia boleh ditukar secara sama seperti haohd atau boleh memilih ikon-ikon berdasarkan channel-channel yang tertera
    Iptv Malaysia


 VOD

  • Antara kelebihan Haohd ialah VOD seksyennya lebih banyak berbanding MyIptv. Tambahan TV seriesnya lebih banyak berbanding MyIptv. Movie-movie juga lebih banyak berbanding di MyIptv
myiptv4k

Haohd- Iptv Malaysia

Ini adalah antara perbezaan MyIptv dan Haohd yang terdapat di Iptv Malaysia. kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri. Anda boleh memilih mana yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan MyIptv atau Haohd, anda boleh menghubungi kami seperti nombor di bawah.