Breaking

Thursday, September 24, 2020

5:56 PM

MyIptv4k Di Handphone

   APPS MYIPTV4K UTK TONTON BERATUS CHANNELS TV DI HP


.
Tadi, ramai kengkawan abam tanya apps apa yg abam guna utk tonton tv kat hp tu.
.
Ha ni apps nya.
.
Apps MYIPTV4K.
.
Mcm mana nk subscribe?
.
Senang je install apps melalui website ni www.iptvmalaysia.com
.
Lps masuk ke website ni, donlod apps MYIPTV4K.
.
Kemudian, cari file tu dlm fon anda klik dan install.








Lepas install apps ni, anda kena klik link wasap ni wasap.my/601128004545/myiptv4khp
.
Tunggu respon drpd admin.
.
Dan kemudian bole dah tonton myiptv4k secara live tanpa terganggu.
.
.
Abam dh guna apps ni sejak 2015 dik.
.
Mmg berbaloi.
.
Beratus channels dapat.
.
#iptvmalaysia

Tuesday, September 22, 2020

5:38 PM

Sejarah HBO

  



HBO (Home Box Office) adalah stesen televisyen Amerika Syarikat yang dimiliki oleh Time Warner. Programnya ditayangkan 24 jam sehari kepada lebih dari 40 juta pelanggan tanpa iklan. Selain itu berbagai produknya juga dipasarkan ke lebih dari 150 negara.


Pada 1965, Charles Dolan mendapat ejen untuk mendirikan sistem televisyen berkabel di Manhattan. Sistem ini dinamai Sterling Manhattan Cable dan dengan sokongan Time Life, Inc. menukar Green Channel yang kemudian diubah namanya menjadi Home Box Office pada 8 November 1972. Tayangan perdana HBO adalah pertandingan langsung antara New York Rangers dan Vancouver Canucks, dilanjutkan dengan filem Sometimes a Great Notion.

Pada 28 Disember 1981, HBO mulai menayangkan televisyen acara 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Pada 1983, HBO mulai mencipta filem sendiri dengan The Terry Fox Story. Saat ini berbagai filem seri produksi HBO ditayangkan oleh stesen televisyen bukan berkabel di luar AS, misalnya Sex and the CityThe Sopranos, dan Six Feet Under.

Sunday, September 20, 2020

3:03 AM

Testimoni MyIptv4k

   


Salam sejahtera kepada semua pembaca rasmi kami iaitu www.iptvmalaysia.com.

Pertama sekali kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pengguna IPTV Malaysia dan seluruh pembaca yang budiman.

Untuk makluman IPTV Malaysia sudah berada di pasaran sejak tahun 2015 lagi.

Dan yang menarik kami tidak pernah lari atau berhenti memberikan perkhidmatan internet protocol television kepada pengguna bukan sahaja di dalam Malaysia malah di seluruh dunia.

Hari ini kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pengguna-pengguna yang menggunakan perkhidmatan kami khususnya mereka yang telah melanggan sejak tahun 2015, 2016 dan 2017.

Diantaranya adalah Encik Zuhri Zainal daripada Dengkil, Selangor.

Anda boleh membaca bagaimana Encik Zuhri memberikan kepercayaan kepada kami untuk memberikan servis IPTV kepada beliau dan keluarga beliau sejak tahun 2016 lagi.



Encik Zuhri mula menggunakan servis iptv kami dengan menggunakan box z1 Plus versi yang pertama.

Box z1 Plus versi pertama, tahun 2016

Box z1 Plus versi pertama ini adalah diantara box yang paling baik pernah kami bina. Dengan kadar ketahannan durasinya yg lama menjadikan box ini diantara box yang masih digunakan oleh sebahagian pengguna kami sejak tahun 2016 lagi.

Ini termasuk En Zuhri.

Namunbegitu, Encik Zuhri …… (bersambung di bawah)

Thursday, September 17, 2020

12:06 AM

Syarat MyIptv4k

 

Keperluan Melanggan Myiptv


Ramai yang masih keliru dan tidak mengetahui apakah antara syarat-syarat untuk melanggan Myiptv

Syarat-syarat Myiptv

1. Internet berkelajuan sekurangnya 4mbps
2. TV /Monitor (HDMI)
3. Android box
Myiptv memerlukan internet yang berkelajuan tinggi dan stabil kerana ia dipancarkan sepenuhnya menggunakan internet. Dengan internet yang stabil ini mengurangkan risiko gangguan semasa menonton.
Myiptv juga amat mudah dipasang dengan menyambungkan kabel HDMI ke android box. Ia amat mudah dipasang oleh pengguna
Jika anda berminat untuk melanggan Myiptv bolehlah menghubungi kami.

Tuesday, September 15, 2020

7:55 PM

Beza Haohd Dan MyIptv4k

  



 Haohd dan MyIptv Iptv Malaysia perbezaannya

HaoHd

MyIptv4K
                                      
Iptv Malaysia menyediakan perkhidmatan langganan MyIptv dan Haohd. Ramai customer tertanya-tanya apakah perbezaan antara kedua-duanya ini.

Secara rambangnya 2 applikasi ini nampak serupa dan mempunyai fungsi yang sama. Tujuan kedua-dua aplikasi ini ialah untuk kita menonton pelbagai channel secara online. Jumlah channellnya juga lebih kurang sama. Kedua-dua applikasi ini menyediakan saluran live dan vod. 

Antara perbezaan Haohd dan Myiptv dari Iptv Malaysia ini ialah 

Cara Log in

  • Cara log in Haohd dan MyIptv adalah sama ialah dengan cara menggunakan user name dan password. Haohd perlu masukkan hanya sekali untuk setiap langganan. seterusnya anda tidak perlu memasukkan password dan username sehingga tamat tempoh langganan
  • Manakala untuk MyIptv,  username dan passwordnye boleh dimasukkan beberapa kali sepanjang tempoh langganan. . 

Cara Menukar Channel

 

  • Cara menukar channel bagi haohd ialah menekan button ok dan akan terpapar list di sebelah kiri skrin. 
    Iptv Malaysia
  • Bagi MyIptv pula ia boleh ditukar secara sama seperti haohd atau boleh memilih ikon-ikon berdasarkan channel-channel yang tertera
    Iptv Malaysia


 VOD

  • Antara kelebihan Haohd ialah VOD seksyennya lebih banyak berbanding MyIptv. Tambahan TV seriesnya lebih banyak berbanding MyIptv. Movie-movie juga lebih banyak berbanding di MyIptv
myiptv4k

Haohd- Iptv Malaysia

Ini adalah antara perbezaan MyIptv dan Haohd yang terdapat di Iptv Malaysia. kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri. Anda boleh memilih mana yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan MyIptv atau Haohd, anda boleh menghubungi kami seperti nombor di bawah.


Sunday, September 13, 2020

6:29 PM

Langganan Haohd

 



 Haohd dan MyIptv Iptv Malaysia perbezaannya

HaoHd

MyIptv4K
                                      
Iptv Malaysia menyediakan perkhidmatan langganan MyIptv dan Haohd. Ramai customer tertanya-tanya apakah perbezaan antara kedua-duanya ini.

Secara rambangnya 2 applikasi ini nampak serupa dan mempunyai fungsi yang sama. Tujuan kedua-dua aplikasi ini ialah untuk kita menonton pelbagai channel secara online. Jumlah channellnya juga lebih kurang sama. Kedua-dua applikasi ini menyediakan saluran live dan vod. 

Antara perbezaan Haohd dan Myiptv dari Iptv Malaysia ini ialah 

Cara Log in

  • Cara log in Haohd dan MyIptv adalah sama ialah dengan cara menggunakan user name dan password. Haohd perlu masukkan hanya sekali untuk setiap langganan. seterusnya anda tidak perlu memasukkan password dan username sehingga tamat tempoh langganan
  • Manakala untuk MyIptv,  username dan passwordnye boleh dimasukkan beberapa kali sepanjang tempoh langganan. . 

Cara Menukar Channel

 

  • Cara menukar channel bagi haohd ialah menekan button ok dan akan terpapar list di sebelah kiri skrin. 
    Iptv Malaysia
  • Bagi MyIptv pula ia boleh ditukar secara sama seperti haohd atau boleh memilih ikon-ikon berdasarkan channel-channel yang tertera
    Iptv Malaysia


 VOD

  • Antara kelebihan Haohd ialah VOD seksyennya lebih banyak berbanding MyIptv. Tambahan TV seriesnya lebih banyak berbanding MyIptv. Movie-movie juga lebih banyak berbanding di MyIptv
myiptv4k

Haohd- Iptv Malaysia

Ini adalah antara perbezaan MyIptv dan Haohd yang terdapat di Iptv Malaysia. kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri. Anda boleh memilih mana yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan MyIptv atau Haohd, anda boleh menghubungi kami seperti nombor di bawah.