Breaking

Wednesday, April 24, 2019

6:48 PM

Langganan MyIptv

Cara Melanggan MyIptv Terkini

Melanggan MyIptv


Sekiranya anda ingin menyambung langganan MyIptv. Anda boleh mengikuti langkah seperti di bawah

1) Anda hendaklah berhubung dengan admin MyIptv  untuk mendapatkan harga dan akaun number. Boleh klik link di bawah untuk terus wasap kepada admin




2. Setelah membuat pembayaran perlulah menghantar bukti pembayaran


3. Admin akan memberi pincode melalui whatsapp

4. Masuk ke MyIptv skrin dan klik top up


5. Masukkan pin code dan klik button top up


6. Kembali ke skrin asal myiptv dan boleh melihat baki akaun yang telah bertambah.


Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah, bolehlah berhubung dengan kami semula

Monday, April 15, 2019

12:34 AM

Syarat MyIptv

Keperluan Melanggan Myiptv


Ramai yang masih keliru dan tidak mengetahui apakah antara syarat-syarat untuk melanggan Myiptv

Syarat-syarat Myiptv
1. Internet berkelajuan sekurangnya 4mbps
2. TV /Monitor (HDMI)
3. Android box

Myiptv memerlukan internet yang berkelajuan tinggi dan stabil kerana ia dipancarkan sepenuhnya menggunakan internet. Dengan internet yang stabil ini mengurangkan risiko gangguan semasa menonton.
Myiptv juga amat mudah dipasang dengan menyambungkan kabel HDMI ke android box. Ia amat mudah dipasang oleh pengguna
Jika anda berminat untuk melanggan Myiptv bolehlah menghubungi kami.



Sunday, April 7, 2019

5:10 PM

Selesaikan Masalah Haohd

Masalah Haohd App

Menonton tv secara online adalah salah satu cara untuk kita mendapatkan channel-channel yang best. Pelbagai jenis applikasi yang ada untuk menontonnya. Salah satunya ialah dengan Haohd app.  Bila menonton dengan menggunakan internet sudah pasti performance internet itu menjadi asas keperluan untuk memastikan ia berjalan lancar. Oleh itu kita memerlukan internet yang kuat dan stabil untuk menontonnya.

haohd app
Siapa pernah mengalami masalah Haohd app seperti di atas. Masalah ini terjadi di sebabkan oleh internet. Adakala internet juga mempunyai masalah trafik. Especially bila ramai sangat orang yang menggunakannya seperti di hari perayaan, ada live bola yang besar seperti world cup. Ini kerana trafik yang menggunakan internet semakin bertambah, Sama juga kalau kita guna menggunakan wifi. Jika tidak ramai yang mengguankannya performance internet ok. Tapi bila tiba-tiba bertambah secara mendadak performance internet akan berkurangan.

Penyelesaiannya untuk haohd app ini ialah:- 

  1. Offkan dekoder
  2. offkan internet ( modem dan router)
  3. Biarkan selama 10 saat
  4. Onkan semula semua device
  5. Boleh menonton seperti biasa
Jika anda mengalami masalah ini, bolehlah mencuba cara di atas. Selain itu anda boleh juga double cek kabel-kabel yang berkaitan juga. Ia boleh membantu anda untuk mengatasi masalah haohd app ini.

Semoga ini dapat membantu anda untuk menonton haohd app dengan lebih sempurna lagi. Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan applikasi ini, bolehlah menghubungi kami seperti no dibawah.


Friday, April 5, 2019

1:53 AM

Apa Itu Android Box



Android Box adalah sejenis decoder yang menggunakan applikasi Android (seperti Jelly Bean 4.2.2.) untuk membolehkan anda download segala apps yang ada dalam Play Store anda. Jadi, anda boleh menggunakan TV anda sebagai satu Android device. 
Apa yang anda boleh mendapat dengan Android TV Box?
Dengan Android TV Box, TV anda akan menjadi satu alat yang berkuasa, dengan banyak applikasi dan fungsi! Lihat di bawah:
Adakah saya perlu piring satelit untuk Android TV Box?

Tidak, anda tidak perlu piring satelit.

Android TV Box bergantung semata-mata kepada sambungan internet anda untuk menerima kandungan yang distrim ke TV anda menggunakan sistem yang dipanggil IPTV (internet televisyen protokol).
Inilah sebabnya mengapa anda tidak perlu membayar langganan bulanan.

Bolehkah saya menerima saluran TV dari negara-negara lain?


Ya, anda boleh menerima saluran TV dari negara-negara Eropah, Amerika, China, Russia, negara-negara Timur Tengah, Korea, Jepun, Australia dan banyak lagi. Terdapat beratus-ratus saluran yang anda boleh menonton di TV anda apabila ia dihubungkan ke Android TV Box.
Anda boleh menonton drama, komedi, muzik, perniagaan, sukan, dan lain-lain - sepanjang hari, setiap hari, untuk sepanjang hidup anda - dengan PERCUMA!

Bolehkah saya juga menonton filem secara PERCUMA?

Ya, anda boleh menonton lebih dari 2,000 filem! Tidak perlu membeli DVD!
Apa lagi yang boleh saya lakukan dengan Android TV Box?
Selain daripada menonton rancangan TV dan filem, anda juga boleh menggunakan Android TV Box untuk melayari internet, melayari laman rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter dan Instagram, menonton filem YouTube, bermain internet game dan lain-lain lagi. Serupa denagan komputer.

Adakah ia sah?

Android TV Box kami adalah asal dari kilang. Ia tidak diubah suai untuk “mencuri” saluran.
Bolehkan cuaca buruk menjejaskan kualiti?
Tidak. Ia tidak menggunakan piring satelit. Oleh itu, cuaca buruk tidak akan mengganggu kualiti streaming.

Bolehkah Android TV Box bersambung melalui WiFi?

Ya. Ia boleh mengesan sambungan WiFi secara automatik.
Saya mempunyai TV lama yang tidak mempunyai port HDMI.

Bolehkah saya menggunakan kabel AV?

Ya, Android TV Box datang dengan pelabuhan untuk kabel AV.
Adakah saya masih perlu membayar yuran bulanan selepas saya membeli Android TV Box?
Tak payah. Anda hanya perlu membeli Android TV Box. Itu sahaja.

Adakah mudah untuk dipasang?

Ya, Android TV Box anda siap diprapasang dengan semua yang anda perlukan.
Jadi apa yang anda perlu lakukan adalah untuk:
1) Pasang power cord
2) Sambungkan kabel internet anda ke port Ethernet (jika anda menggunakan internet berwayar). Jika anda menggunakan WiFi, tak perlu membuat apa-apa. Ia akan mengesan secara automatik.
3) Sambungkan kabel HDMI / AV ke TV anda.
4) Hidupkan switch dan terus boles guns.

Apakah Android TV Box berat?

Android TV Box adalah sangat ringan (500 gm) dan tidak terlalu makan ruang untuk meletakkannya. Anda boleh membawanya ke mana-mana sahaja dengan senang.

Apakah yang perlu saya ada?

Anda hanya perlu mempunyai sambungan Internet, TV dan elektrik. Itu sahaja.

Berapakah kelajuan Internet diperlukan?

Kelajuan internet yang diperlukan adalah sekurang-kurangnya 2 Mbps.
4 Mbps ke atas adalah paling sesuai.
Jika kelajuan Internet anda adalah kurang daripada 2 mbps, anda masih boleh menikmati ciri-ciri tetapi kualiti streaming tak secantik internet yang berkelajuan 4 Mbps.
Perkhidmatan Telco yang mana paling sesuai untuk Android TV Box?
Unifi, Streamyx, Celcom Unlimited, Maxis Home Fibre.


Sunday, March 31, 2019

7:22 AM

NOTIS GANGGUAN CHANNELS DI HAOHD


.
Salam sejahtera. 
.
Kami ingin memaklumkan bhw pelanggan2 yg menggunakan HAOHD akan mengalami gangguan siaran bermula 30/03/2019.
.
Gangguan adalah disebabkan serangan cyber terhadap server kami pd 28 dan 29 Mac 2019.
.
Justeru,  tim teknikal kami sedang melakukan kerja baikpulih sejak mlm tadi. 
.
Kami menjangkakan kerja2 ini akan siap dlm tempoh 32-48 jam. 
.
Oleh itu,  Kami ingin mengambil kesempatan uyk memohon maaf di atas segala kesulitan. 
.
Sebarang info terkini kami akan maklumkan di website kami www.iptvmalaysia.com
.
Sekian,  terima kasih. 

Tuesday, March 26, 2019

1:14 AM

Testimoni MyIptv



Kak Norasiah dari Shah Alam rasa tak sabar nak tonton IPTV Malaysia. Selepas COD minggu lepas Kak Norasiah kata dia hepi sesangat terutama hujung minggu Sabtu dan Ahad lepas. Sebagai wanita yang bekerjaya, Kak Norasiah hanya mempunyai hujung...... (bersambung)
...... minggu untuk bersama dengan familinya.

Anak-anak selalu melepak tengok bola kat kedai mamak dengan kengkawan dia. Tapi, minggu ni anak-anak dah tak perlu nak melepak lagi kedai mamak sebab dah boleh tonton EPL dekat rumah sahaja.

Jadi, secara tidak langsung IPTV Malaysia ini telah menghubungkan kembali keluarga kami. "Akak rasa gembira dan beruntung sangat dapat meluangkan masa dengan famili khususnya anak-anak akak yang dah besar-besar sekarang ni...", kata Kak Norasiah.

Dan semasa kami menghubungi beliau turut berkongsi pengalaman bagaimana dia begitu teruja kerana hanya RM40 sebulan sahaja mereka dapat menonton beratus channels TV tanpa sebarang gangguan.

"Mula-mula tu Akak ingat channels yang diwar-warkan dalam iklan iklan tu cuma tipu sebab nak promosi sahaja... rupa-rupanya, ia memang benar-benar channels TV."

Kak Norasiah menambah bahawa beliau telah memaklumkan testimoni myiptv ini kepada seluruh rakan dan keluarga beliau.

Anda juga boleh membaca testimoni myiptv yang lain di link ini : http://www.iptvmalaysia.com/p/blog-page_13.html

Hubungi kami dengan segera WHATSAPP dengan klik pic di bawah ni yer: